Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårvägar

Annons
Vägarna är gråa och torra. Och dammet hänger över landet.
Kyrkan ligger där i röken som ett litet handstöpt ljus. Och viken är full av kritvita svanar. De tycks vara på väg åt olika håll men blir ändå kvar. Eller hela gruppen seglar stilla åt samma håll. På något vis. Det är förmodligen kolossalt komplicerat.
Idag är det linssallad. Till det tar vi runda frallor och öl från Fyn.
Så hör vi sommarpiloten. Han flyger alltså så här års också. Planet surrar länge över Lycke. Solen har ställt sig bakom en molngardin och det är bakom den gardinen han flyger. Men vi känner igen ljudet.
Salladen innehåller linser, vinäger, örtkryddor, purjolök, rödlök, inlagd gurka och oxtunga. Tungan kan bytas mot ägg. Och äggen kan bytas mot hårdrökt korv.
Nej, det är inte sommarpiloten, rätt som det är kommer en helikopter ut ur gardinerna. Det är väl någon polis som är uppe och ser på trafiken och alla bilarna.
Frallorna innehåller valnötter. Och salladen innehåller olivolja. Hälls på av en slösare, står det i receptet. Och rörs om av en vansinnig.
Det är fantastiskt här på det lilla berget mot viken, varmt, ljust, blont. Ett bättre liv har tagit sig hit på egendomliga vägar. Som stöldgods.
Sa vi att det ska vara timjan i salladen?

Mer läsning

Annons