Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visfestivalen firar 40 år

/
  • Lill Lindfors är en av artisterna när Visfestivalen i Västervik fyller 40 år.
  • Stefan Sundström spelar på årets visfestival i Västervik. Andra namn som dyker upp är Nordman, Jack Vreeswijk och Peter Harryson. Festivalen pågår den 13-16 juli.

På onsdag drar den 40:e Visfestivalen i Västervik igång. En extra dag har lagts till på programmet och det spekuleras i att Hootenanny Singers ska återupstå.

Annons
En rad kända artister syns i programmet till årets visfestival i Västervik. Festivalstaben har satsat på att varje dag ska bjuda på tyngre artister än normalt och har dessutom lagt till en extra dag. Bredden på artisterna är som vanligt stor. Bland toppnamnen märks Helen Sjöholm, Lill Lindfors, Stefan Sundström och Freddie Wadling.
Det märks att det är 40-årsjubileum på många olika sätt. Framför allt för att det är mer uppmärksamhet från media. Men jag tycker också att det märks i att det finns en tyngd i programmet. Och som vanligt är det ett stort tryck efter biljetter, säger Gun Karlsson.
Hon har jobbat med festivalen i 25 år och har sett en hel del artister uppträda i den gamla slottsruinen Stegeholm. Hon minns speciellt Fred Åkerström framträdanden.
När han avlutade festivalerna med att sjunga \"Jag ger dig min morgon\". Det var en sådan stämning att det var helt otroligt. Hela publiken sjöng med och Fred Åkerström blev väldigt rörd själv och kunde nästan inte fortsätta att sjunga. Och naturligtvis Cornelis, det går ju inte att komma ifrån. Inte Monica Zetterlund heller för den delen, säger Gun Karlsson.
För festivalstaben har intimiteten varit ett nyckelord genom åren. Gun Karlsson tror också att bredden på artister varit viktig.
Vi har alltid försökt att se till att det ska finnas något för alla. Vi har blandat upp visan med både vispop och folkrock. Miljön och närheten till publiken betyder också mycket.
Och så var det det där med att Björn Ulvaeus gamla band Hootenanny Singers ska återförenas på festivalen.
Ja, folk frågar hela tiden. Det ringer till och med press från utlandet och undrar. Men jag vet ingenting. Ingen vet någonting. Men många spekulerar i att de ska återuppstå eftersom det är 40-årsjubileum, säger Gun Karlsson. (PM)

Mer läsning

Annons