Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Weberkvartetten på länsmuseet

Annons
Ett unikt projekt har tagit sin början! Weberkvartetten har blivit "Quartet in Residence" på Länsmuseet Västernorrland och ger sin första stora föreställning nu på lördag i samband med vernissagen av utställningen "Sarajevo belägrat".

"Quartet in Residence" är ett samarbetsprojekt mellan Länsmuseet Västernorrland, Weberkvartetten och Musik i Västernorrland. Det bygger på en idé om gränsöverskridande möten mellan olika konstområden. Musik går i dialog med museets utställningar, vilket bland annat innebär att visningar kommer att göras med musik. Det här blir också ett nytt redskap i museets pedagogiska arbete. Barn och ungdom erbjuds till exempel att vara delaktiga i skapandeprocessen tillsmmans med Weberkvartetten. Ny musik skrivs och nya berättelser om kulturarvet är att vänta.

Weberkvartetten, som i år utsågs till vinnare vid biennalen Ung & Lovande, arrangerad av Riksförbundet Sveriges Kammarmusikarrangörer, arbetar numera på heltid med bas i Härnösand och ser i det här treåriga åriga projektet en möjlighet att utforska spännande repertoar och finna nya konsertformer i mötet mellan utställning och musik. (Se bifogade presentationsfolder)

Tillsammans med skådespelaren Iso Porovic från Teater Västernorrland framför Weberkvartetten nu på lördag en stark föreställning med text och musik från Sarajevo: "Döden och flickan" av Schubert och Crumb´s omstörtande "Black Angels" om kampen mellan det goda och det onda.

Mer läsning

Annons