Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturförening i startgroparna

Sedan Bolbyskolan kallställdes har diskussionerna om ett kulturhus gått vidare. På onsdag kväll hålls ett möte för att bilda en kulturförening som kan fortsätta driva arbetet för ett hus på Åsgatan.

Som ST skrivit tidigare är en fastighet på Åsgatan i sikte. Redan nu har de band som stod utan replokal efter konkursen huserat i nummer 14 på Kapellbacken.

Under onsdagen kommer intresserade att träffas för att bilda en kulturförening. Inbjudan har gått ut från interimstyrelsen till Kulturbanken 2.0, som hoppas att så många som kulturintresserade som möjligt hittar till Medborgarhuset.

– Det är ett öppet möte. Alla är välkomna. Jag ser inte att det måste vara någon musiker eller annan kulturutövare som tar plats i styrelsen. Ett stort kulturintresse är det enda som krävs, menar Leif Jonsson från Kulturbanken 2.0.

En direkt inbjudan har också gått ut till studieförbunden ABF, Bilda och Studiefrämjandet.

– De är intressanta samarbetspartners i ett framtida hus. Om idrottsföreningarna genomför sitt planerade sporthotell är de också en potentiell partner. Har man workshops eller andra evenemang under en helg är det bra att det finns ett boende nära, säger Jonsson.

Enligt Jonsson kommer prio ett efter föreningsbildandet vara att häva det rivningsbeslut som ligger. Enligt planerna ska byggnaden jämnas med marken i sommar.

– Det brinner i knutarna kan man säga. Sedan är det upp till styrelsen att lägga kraft på hur man praktiskt går vidare. Vi i Kulturbanken har mest spånat på olika idéer. Förutom tio lägenheter finns en stor källare som kan används till kulturarrangemang, säger Jonsson.