Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturskolan arrangerar adventskonsert på Vivansborg

Under tisdagen var det full fart på Vivansborg.
Kulturskolan ordnade med adventskonsert och alla var med.
– Vi sjunger in julen med dunder och brak, säger Lena Lindh.

Eleverna på kulturskolan i Timrå har jobbat under hela höstterminen och på tisdagen var det dags för grand final.

Det skedde på Vivansborg och inför adventskonserten så arbetade lärarna för fullt för att få ordning på scen och annat. Att för första gången på flera år kunna vara på borgen i Timrå tycker alla är bra.

– Vi har hållit till några år på Bergeforsparken men nu blåser det nya vindar på Vivansborg så det är kul att vi kan vara här, förklarar Lena Lindh, chef på kulturskolan i Timrå.

Adventskonserten är ett tillfälle för eleverna att redovisa vad man arbetat med under hösten. Till konserten är föräldrar far- och morföräldrar samt andra släkt och vänner inbjudna.

Fokus är naturligtvis på julen men det är mycket slagverk och andra instrument med under konserten.

– Det är julmusik men det är inte lika stämningsfullt som under julkonserten vi kommer att hålla i Timrå kyrka, säger Lena Lindh och fortsätter arbetena inför kvällens föreställning.

Medverkar under kvällen gör eleverna som går i grundskolan och det är i huvudsak de som spelar någon form av instrument som är med.

– Visst är det några som sjunger med också men den här konserten är mer åt orkesterhållet, säger Heidi Jonsson, lärare på kulturskolan.

Kulturskolans julkonsert i Timrå kyrka kommer att hållas nästa måndag.