Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungen av svensk hiphop firar tio år

Petter
X

Petter firar tio år som artist med att släppa sin första ”bäst av…” Från första streetsingeln Mikrofonkåt till senaste dängan Min click löper ett pärlband av hits: Vinden har vänt, Saker & ting, Så klart!, Tar det tillbaka, Ey yo, Fredrik Snortare & Cecilia Synd, Repa skivan, Det går bra nu och lika många till.

En låtlista som gör Petter till kungen av svensk hiphop, en blågul Jay-Z. Petter var den förste som gjorde amerikansk hiphop på svenska. Just D och Latin Kings må ha varit tidigare med rap på svenska, men de hade också beats på svenska.

Petter startade på egen hand den svenska hiphop-vågen genom att i någon mån göra hiphop likvärdig med den importerade. På riktigt, på allvar. Och med det har han också för alltid skrivit in sig i den svenska musikhistorien. Hiphopvågen har klingat av, åtminstone för den här gången, men Petter står kvar.