Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungen av svensk hiphop firar tio år

Petter
X

Annons

Petter firar tio år som artist med att släppa sin första ”bäst av…” Från första streetsingeln Mikrofonkåt till senaste dängan Min click löper ett pärlband av hits: Vinden har vänt, Saker & ting, Så klart!, Tar det tillbaka, Ey yo, Fredrik Snortare & Cecilia Synd, Repa skivan, Det går bra nu och lika många till.

En låtlista som gör Petter till kungen av svensk hiphop, en blågul Jay-Z. Petter var den förste som gjorde amerikansk hiphop på svenska. Just D och Latin Kings må ha varit tidigare med rap på svenska, men de hade också beats på svenska.

Petter startade på egen hand den svenska hiphop-vågen genom att i någon mån göra hiphop likvärdig med den importerade. På riktigt, på allvar. Och med det har han också för alltid skrivit in sig i den svenska musikhistorien. Hiphopvågen har klingat av, åtminstone för den här gången, men Petter står kvar.