Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungliga konsthögskolan expanderar

Kungliga konsthögskolan i Stockholm ska inhysa sin nya plattform för rörlig bild, foto och ljud i Mindepartementets lokaler på Skeppsholmen.

Det står klart efter samtal med Mindepartementet, som i förra veckan meddelade att verksamheten med den fotografiska konsthallen Mindepartementet Art and Photography som varit inhyst i lokalerna upphör av ”privata skäl”.

”Jag är väldigt glad över att vi så fort har hittat en lösning som gör att vi snabbt kan komma i gång med vår verksamhet där. Det här kommer bli en viktig plats för att driva utvecklingen inom rörlig bild, foto och ljud”, säger Sara Arrhenius, rektor för Kungliga konsthögskolan, i ett pressmeddelande.Flytten till Mindepartementet beräknas vara klar i jul.

Anna Eriksson och Estelle af Malmborg som tidigare drev Mindepartementet Art and Photography kommer att ägna sig åt att arbeta med förlaget Art and Theory Publishing samt egna projekt.