Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kusiner i fängelse efter Phone houseinbrottet

Tre yngre män har dömts för grov stöld och sabotage och en fjärde för stöld efter inbrottet på Phone house och kabelklippandet i sambandet med det.

En 19-åring dömdes till ett år och två månaders fängelse, hans ett år yngre kusin fick två månader. De har tidigare i år dömts för grov stöld i Härnösand och de förekommer elva respektive nio gånger i belastningsregistret.

De två andra dömdes till skyddstillsyn. Alla fyra ska gemensamt stå för ett skadestånd till Phone house på 43 200 kronor för de skador som de åstadkom under inbrottet.

Polisen ertappade tre av dem under natten när de bar på säckar vars innehåll visade sig härröra från Phone house. När värdet på stöldgodset räknades ihop uppgick det till 385 732 kronor. Dessutom hade de stulit kontanter.

Inbrottet under natten till den 12 september fick också till följd att 257 telekunder blev utan förbindelse i två dygn då gänget hade kapat ledningar för att sabotera larmet på Phone house. De reparationerna kostade 113  480 kronor.

Eftersom de fyras historier om det inträffade gått isär har tingsrätten bedömt att uppgifterna inte är tillförlitliga. Som 19-åringen som uppgivit att han var i Sundsvall för att gå på disco men hade trädgårdshandskar på sig när polisen träffade på honom.

De fyra dömda är hemmahörande i Helsingborg.