Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kustbevakare smet från båtkrasch

En båt med fem män krockade i natt med en bropelare i Selångersån.

Båtens förare, som enligt uppgift till ST arbetar på Kustbevakningen, försvann direkt från platsen.

Mannen eftersöktes av polisen hela natten utan resultat.

På torsdagskvällen hade de fem männen i 40-årsåldern besökt en restaurang i centrala Sundsvall.

De färdades sedan längs Selångersån i en fritidsbåt, som vid 01-tiden natten mot i dag kolliderade med en pelare på en bro nära Mittuniversitetet.

Föraren försvann direkt efter olyckan från platsen, men ska innan dess ha sagt till de skadade kamraterna att han slagit larm om olyckan. Men när räddningstjänsten inte dök upp larmade de själva.

Polisen sökte efter mannen under natten men fick kontakt med honom först på fredagsmorgonen när han själv hörde av sig.

Tidigt på fredagen fanns misstankar om att det var han som hade kört båten, något som bekräftades när mannen hördes av polisen under gårdagen.

Jourhavande förundersökningsledare berättar att misstankarna mot mannen rör sjöfylleri, olovligt avvikande och vårdslöshet i sjötrafik.

I förhör medgav han att han olovligt avvikit från olycksplatsen och att han kört för fort och därmed varit vårdslös. Däremot gjorde han inget erkännande om att han skulle ha varit onykter.

Mannen fick lämna polisstationen efter förhören.

Efter olyckan fördes fyra män med ambulans till sjukhus och vårdades i går på Sundsvalls sjukhus.

En man låg på intensivvårdsavdelningen med allvarliga bröstskador och två män vårdades för måttlig skall- och ansiktsskada respektive extremitetsskada. En fjärde fick lämna sjukhuset efter behandling av en lindrigare skallskada.

Männen är inte kända av polisen sedan tidigare. Fritidsbåten som de åkte med var cirka sju-åtta meter lång.