Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalet ett steg på vägen mot SDFF-drömmen: "Vårt mål är Damallsvenskan 2017"

SDFF är nära ett avancemang till Elitettan 2016.
Ett första steg på vägen mot föreningens vision:
– Vårt långsiktiga mål är Damallsvenskan senast 2017, säger ordförande Mikael Torstensson.

Efter två säsonger i landets tredje högsta division kan det låta tufft.

Men vinner SDFF mot Umeå Södra i den avgörande kvalmatchen till Elitettan på lördagen så är drömmen inom räckhåll och steget blir betydligt kortare än i dag.

– Det är en målsättning för föreningen och man ska sätta upp tuffa mål, säger Mikael Torstensson och tillägger:

– 2017 är snart så därför måste vi gå upp i år, annars får vi antagligen revidera vår långsiktiga vision.

Sundsvalls DFF:s ordförande ser fram emot helgen och det direkt avgörande returmötet på hemmaplan.

– Det känns skitläskigt. Jag brukar inte bli nervös, men nu känns det verkligen att det ska avgöras. Det är 90 minuter som återstår och vi har ett väldigt bra läge. Kanske är det därför det känns extra mycket, men vi vet att det ska spelas om det också och att det kan "häxa", men jag litar på tjejerna.

Om laget tar steget upp så är klubben redo.

– Vi har jobbat med både en plan A och B, säger Torstensson.

Han hoppas att så många som möjligt i truppen följer med om det blir ett avancemang. Dessutom har SDFF redan börjat titta på spelare som kan bli intressanta vid ett avancemang.

– I år har vi redan ett riktigt bra lag. Vi har till exempel det bästa mittfältet av alla lag i division I-serierna tycker jag och de håller absolut elitettaklass. Sedan kanske vi behöver öka konkurrensen i försvaret och så behöver vi ha en målvakt till eftersom en av våra fick problem med ryggen i år. Moa Altin Elving har gjort det jättebra, men vi måste ha två om vi går upp, säger Torstensson och berättar att klubben har scannat av de närliggande distrikten efter potentiella värvningar.

Om det blir spel i Elitettan så kommer det att ställa höga krav på SDFF även när det gäller ekonomin. Det handlar om långa resor till Skellefteå i norr och till Malmö i söder.

– Serien är värre än herrarnas Superettan i resväg, men går vi upp så blir vi jätteglada och får lösa det.

För Elitettan är ett steg på väg mot drömmen om allsvenskan.

– En stad som Sundsvall ska kunna ha ett lag i Damallsvenskan. Vi behöver bara lite tid på oss och ta en sak i taget. Först och främst hoppas vi att det här går vägen nu, säger Torstensson.

Ordföranden som nervöst kommer följa upplösningen av kvalet på Norrporten Arena på lördagen.