Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalet inför världscupen i Ski cross inställt på grund av hårda vindar

Stormvindar på toppen av Idre Fjäll gjorde det omöjligt att genomföra de planerade kvaltävlingarna inför de två världscuptävlingarna på lördag och söndag.

På förmiddagen tvingades arrangörerna bokstavligen blåsa av de två kvaltävlingarna när det var närmare 30 sekundmeter i byarna på toppen.

TÄVLING: Vinn en stugweekend med liftkort för fyra personer på Idre Fjäll, värde 7 800:-

Det var framförallt den första delen av banan som var drabbad, men beslutet blev att ställa in båda kvaltävlingarna.

Läs även: Svenskarna favoriter på hemmaplan

Tävlingsledningen jobbar nu med två alternativ. Dels att köra ett kval innan lördagens tävling om vilka som ska få starta i finalen. Det andra alternativet är att kvalet ställs in och alla får starta genom att det blir ytterligare heat inför varje finalrunda.

– Jag utgår från att beslutet blir att kvalet ersätts av att vi kör en extra 64:e delsfinal direkt både på lördag och söndag, säger Martin Fiala, FIS tävlingschef.

– Det beslutet tas på lagledarmötet ikväll, säger tävlingsledaren David Hansson.

Väderprognosen är att vinden ska mojna till lördagen men att det då ska komma in lite snö. Sedan är prognosen bra väder för söndagen.

På plats på Idre Fjäll fanns skolbarn från hela Älvdalens kommun som blev blåsta på tävlingen, men inte på de svenska åkarna. Efter lunch kom hela landslaget ut och träffade skolbarnen och alla skidgäster i backen.

– Synd att kvalet blev inställt men beslutet var rätt, konstaterade Anna Holmlund som istället fick skriva autografer och sprida PR för sporten.

Läs även: Anna Holmlund, Sveriges bästa dam i Ski cross laddar för världscupen på Idre Fjäll