Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalklart för IBF – coachen: Hade jag sagt det här innan säsongen hade jag blivit inlagd"

En poäng behövdes.
Det blev tre – och nu är Sundsvalls IBF klar för kval till Superligan.
– Hade jag sagt det här innan säsongen hade jag blivit inlagd på hispan, säger IBF-tränaren Tomas Stenlund.

Annons

Slutsignalen har just ljudit i Sporthallen och en hel hög orangeklädda innebandytjejer har samlats vid målburen för fotografering, som sig bör när det blivit klart för kval. Alldeles bredvid står Tomas Stenlund, tränaren som lotsat sitt lag till kvalet till högsta serien.

Efter en tids formsvacka har han just sett sitt lag avfärda IBF Dalen med klara 8–3. Ett resultat som innebär att Sundsvalls IBF som sämst kan bli tvåa.

– Vi pratade om att hitta tillbaka till grunderna, med enkelheten och farten, säger Tomas Stenlund.

Efter att ha tuffat på och staplat segrar på hög i inledningen av serien har det nämligen gått lite trögare mot slutet. Innan matchen mot Dalen hade IBF två raka förluster.

– Serien är så pass ojämn så vi har ibland spelat lite på halvfart, samtidigt som vi började fokusera på att vara som bäst när det blir dags för kval. Jag har inte varit nöjd med hur vi presterat egentligen ända sen jul, säger Stenlund.

Krönika: Hur blåögd får man vara? Nu får vi hoppas på girlpower

Tack vare den starka perioden innan jul hade IBF ändå en bra position i tabellen och inför de två sista omgångarna behövdes en ynka poäng för att säkra en kvalplats till damernas superliga.

Det blev tre efter en match där det egentligen aldrig var något snack om saken. Alma Sundwall visade vägen genom att ensam ta IBF till en 3–0-ledning mot Umeålaget.

Och på den vägen fortsatte det, till en bekväm 8–3-seger.

– Nu ska vi njuta av det här och sedan även försöka vinna serien, säger Stenlund.

En match återstår nämligen: Ö-vik borta kommande helg. Sedan börjar kvalet, beroende på utgång mot antingen ettan eller tvåan i den östra serien. Vilket blir antingen Hammarby eller Tyresö.

Bäst av tre gäller där vinnarna går vidare till en ny runda där en plats i Superligan står på spel.

Och tränare Stenlund ser fram emot det som komma skall.

– Nu är det dags för oss att börja växla upp, vi passar också bättre mot bättre lag.