Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvällen då magi skulle skapas – över 800 på plats på Sundsvall Business Awards

Näringslivets prestationer belönades på Sundsvall Business Awards. Med underhållning, prisutdelningar och middag minglade över 800 gäster tillsammans i mässhallen på Hotel Södra berget på torsdagskvällen.

Lista: Här är alla vinnare på Sundsvall Business Awards

Stor galakväll – se hela sändningen från Sundsvall Business Awards

Ordförande för Juniorhandelskammaren Johan Olsson hälsade välkommen.

– I kväll ska vi skapa magi.

Första pristagaren att ta plats på scenen var hemvändaren Lisa Sällvin som driver Månster Design. Hon adjunkt på Mittuniversitetet och fick utmärkelsen Årets IT-profil med motiveringen att hennes insatser säkrar Sundsvalls framtid som IT-stad. Vidare lyftes hennes outtröttliga engagemang för ungas IT-intresse fram.

– Jag blev jätteöverraskad. Nu ska jag vara stolt i flera veckor.

Hör Jonas Olerts gripande tacktal till personalen: "Är grymt stolt"

Skådespelaren Jens Nilsson iklädde sig rollen som journalist och rörmokare och rev ner stora applåder. Konfrenciererna Emma Benson och Jonas Svedin intog scenen under fyrverkeri och sparkade igång föreställningen på allvar när de presenterade Afro-dite.

Kramforsbon Sanna Grannas tog hem priset som Årets entreprenör. Hon avslöjade att hon blir Sundsvallsbo om någon vecka.

Årets entreprenör kommer från Kramfors – nu flyttar hon till Sundsvall

Det sista och mest prestigefyllda priset, Årets företagare, gick till Niklas Thorén som är ägare till telefonitjänstföretaget Wecall. Strax efter 22 fick han gå upp på scenen för att ta emot det ärofyllda priset. Priset delas ut till en företagare som utfört en prestation och genom sitt sätt att vara och fungerar som en förebild för andra företagare.

Årets företagare om framgångssagan: "Vi har gjort något förbannat bra"

Mellan prisutdelningarna och underhållningen kunde gästerna njuta av tartar på lättrökt reninnanlår serverad med syltade tomater och dragonmajonäs som förrätt. Till huvudrätten serverades saffransmarinerad torskrygg med rimmad torskkind och Västerbottenostpotatiscréme. Deserten bestod av isad cheesecake med smak av Baileys, hallonganache och sötrostade melonkärnor.

Galavinnarna NP3: "Är bara början på ett stort fastighetsbolag i Sundsvall"