Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna åtalades efter frontalkollision – nu har domen fallit

Kvinnan kom över i fel körfält och frontalkrockade med ett mötande fordon.
Efter olyckan åtalades kvinnan och nu har dom meddelats.

Annons

Det var i maj 2015 som olyckan inträffade på väg 681 i höjd med Edsåker i Ljustorp.

Läs mer: Trafikolycka i Ljustorp

Vid olyckan skadades flera personer och den kvinnliga föraren som körde bilen som kom över på fel sida av vägen åtalades. Åklagaren ansåg att kvinnan tittat ner på sin mobiltelefon och därigenom inte haft kontroll på sitt fordon och därför orsakat olyckan. För det åtalades hon för vårdslöshet i trafik. Hon åtalades även för vållande till kroppsskada eftersom de personer som färdades i den mötande bilen skadades allvarligt vid frontalkollisionen.

Läs även: Åtalas efter frontalkrock i Ljustorp

Nu har Sundsvalls tingsrätts dom fallit och rätten friar kvinnan. De anser att det inte är visat att kvinnan brustit i uppmärksamhet och därmed orsakat olyckan. Därför ska åtalet om vårdslöshet i trafik ogillas. När det gäller åtalet för vållande till kroppsskada så är det inte heller visat föraren handlat ovarsamt. Därför friar rätten även i det fallet.