Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna åtalas efter vådlig bilfärd i Sundsvall

Vittnen såg bilisten vingla fram och tillbaka över vägbanan och köra in i refuger. Föraren, en kvinna i 65-årsåldern, visade sig ha över 1, 5 promille alkohol i blodet.

Annons

Eftermiddagen den 1 augusti reagerade vittnen på en bilist som körde mycket långsamt, vinglade fram och tillbaka över vägbanan och bytte körfält utan att ta hänsyn till andra bilister längs Skolhusallén och Oscarsgatan i Sundsvall.

Bilisten stannade vid Statoil och vittnen kontaktade polisen som kom till platsen. Föraren, en kvinna i 65-årsåldern, luktade alkohol och vinglade när hon skulle gå till polisbilen.

Provtagning visade att kvinnan hade 1,58 promille alkohol i blodet och nu åtalas hon för grovt rattfylleri. Hon har erkänt att hon hade druckit öl på morgonen och att hon dessutom ätit medicin innan bilfärden.

Däremot nekar kvinnan till att hon skulle ha kört på refuger flera gånger vilket två vittnen sagt till polisen. Hon säger också att hon råkade vingla till med bilen då hon väjde undan för en pinne som stack ut i gatan.

Läs även:

Så många förlorade körkortet i fjol

Nu storsatsar man på nya fartkameror