Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna blev slagen i ansiktet efter pengabråk – man döms till samhällstjänst

Ett bråk om pengar spårade ur och utmynnade i slag och dödshot.
Nu döms en man i 25-årsåldern för misshandel och övergrepp i rättssak.

Annons

Det var i september i fjol i Sundsvall som ett bråk om pengar uppstod mellan en man i 25-årsåldern och en kvinna han har ett förhållande med. Bråket spårade ur och mannen ska bland annat ha greppat tag i henne, hållit för hennes mun, bitit henne i örat och slagit henne i ansiktet. Därefter ska mannen ha sagt att han skulle döda kvinnan om hon berättade för någon om händelsen.

Kvinnan polisanmälde mannen och några dagar efter misshandeln ska han ha följt efter henne när hon var på promenad. Även då ska han ha hotat henne till döden för att hon gått till polisen.

Mannen i 25-årsåldern har förnekat misshandeln, men medger att han blivit arg, puttat kvinnan och även sagt saker han inte menar. I polisförhör erkände mannen hoten. Senare i Sundsvalls tingsrätt säger han att han inte minns mycket från händelsen och att han sa vad som helst för att bli frisläppt från polisförhören. Angående de senare hoten påstår han att han kan ha befunnit sig i Stockholm vid tillfället och att han inte minns händelsen.

Kvinnan har valt att vara tyst i tingsrättens huvudförhandling, men på den direkta frågan om hon ljugit vid polisförhören har hon svarat nej.

Misshandeln och hoten får stöd av polisvittnen som träffat kvinnan strax efter händelserna. Fotografier på kvinnans skador stärker även misstankarna mot mannen.

Sundsvalls tingsrätt finner inget skäl att ifrågasätta uppgifterna som lämnats av polisen och finner det därför utom rimligt tvivel att mannen har misshandlat och hotat kvinnan.

Nu döms mannen för misshandel och övergrepp i rättssak. Påföljden blir 60 timmar samhällstjänst samt behandlingsåtgärder för att i framtiden hantera sitt temperament. Detta är den mest brottspreventiva påföljden, enligt tingsrätten. Mannen ställer sig positiv till behandlingen.

Stödbevisningen angående de senare hoten är inte tillräcklig för att mannen ska dömas för dessa.