Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna erkänner att hon trakasserat sambons kollega

Kvinnan från Sundsvall kände sig kränkt av bemötandet från sin sambos kollega. Det ska ha varit orsaken till att hon började trakassera henne på nätet.
– Jag vet att det jag gjorde var fel, sa kvinnan under en häktningsförhandling på måndagen.

Annons

Hon skrev inlägg med kränkande innehåll, publicerade den utsatta kvinnans telefonnummer på sexsajter och skickade hotfulla brev till henne. I slutet av förra veckan greps den misstänkta för trakasserierna, men innan dess hade hennes sambo varit misstänkt.

– Det var först när beslag analyserades som det blev tydligt att det var hon och inte han som låg bakom trakasserierna, sa vice chefsåklagare Karin Everitt som begärt att den misstänkta kvinnan skulle häktas.

Under häktningsförhandlingen erkände kvinnan som är i 20-årsåldern att hon gjort sig skyldig till olaga förföljelse och sexuellt ofredande. Orsaken till trakasserierna ska ha varit att hon kände sig kränkt av sin sambos kollega.

– Hon har mått dåligt en längre tid och har brottats med dålig självkänsla, sammantaget gjorde det att hon inte kunde tygla sin ilska och kränkthet. Hon säger själv att det har spårat ur och att hon förlorade kontrollen men nu har hon fått insikt och säger att hon ska söka samtalshjälp, sa kvinnans advokat Fredrik Lindberg.

Han lyckades också övertyga rätten om att det inte var nödvändigt att häkta kvinnan vilket åklagaren begärt eftersom hon bedömt att det annars fanns risk för fortsatt brottslighet.

– Det var inte helt självklart att jag skulle fatta det här beslutet. Ta nu den här chansen och skaffa hjälp, sa rättens ordförande sedan hon förklarat att tingsrätten beslutat att inte häkta kvinnan trots brottsmisstankarna.

Läs även: Sundsvallskvinna misstänks för olaga förföljelse

Läs även: Kvinna trakasseras av okänd på nätet