Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna frias från bett i näsa

När två kvinnor hamnade i bråk under en fest blev den ena kvinnan biten i näsan. Nu frias den kvinna som bet henne.

Annons

I början av juni 2014 var kvinnorna på en fest. De båda började bråka i en trappa och båda ska ha använt våld mot varandra.

I samband med bråket bet den ena kvinnan den andra i näsan så att hon började blöda. Hon åtalades misstänkt för misshandel och har erkänt bettet men bestritt ansvar och sagt att hon agerat i nödvärn.

Sundsvalls tingsrätt dömer kvinnan, som nu är i 20-årsåldern, till 30 dagsböter för ringa misshandel då hon utdelat ett slag men friar henne från bettet. Kvinnans armar var låsta när hon låg ned på marken och hon hade ont av det våld hon utsatts för när hon bet den andra kvinnan i näsan. Även om det funnits viss tid för eftertanke innan bettet utdelades kan tingsrätten inte utesluta att hon svårligen kunnat besinna sig, skriver rätten i domen. Därmed frikänns kvinnan från ansvar för bettet.