Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna frias från falska anklagelser om barnmisshandel

En kvinna som har varit misstänkt för att ha riktat falska anklagelser om barnmisshandel mot sin tidigare sambo frias från brott.

Sedan paret hade separerat inleddes en utredning om att pappan skulle ha misshandlat deras gemensamma barn. Under polisutredningen sa kvinnan att hon sett honom skaka barnet på ett sätt som kunde bedömas som misshandel. Pappan åtalades men när det blev rättegång tog kvinnan tillbaka sina uppgifter.

Då sa kvinnan att hon hade ljugit om barnmisshandeln för att hon var arg på sin tidigare sambo. Det ledde till att hon själv blev misstänkt och åtalad för falsk tillvitelse.

Under den här rättegången har kvinnan ändrat sig igen och sagt att hon visst har sett pappan skaka barnet.

Pappan har hela tiden nekat till anklagelserna om barnmisshandel, och Sundsvalls tingsrätt anser inte att kvinnans uppgifter är särskilt trovärdiga eftersom hon ändrat sin berättelse på flera punkter gång på gång. Trots det frias hon från brottet.

Åklagaren har inte lyckats presentera tillräckliga bevis för att övertyga rätten om kvinnan skuld mot hennes förnekande.