Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna hittad död i lägenhet – man anhållen för mord i Frövi

En man i Frövi är misstänkt för mord på en kvinna som han levde tillsammans med. Mordet skedde i natt eller i morse.
– Det ska ha skett i en gemensam bostad och mannen i förhållandet är gripen, berättar åklagare Martin Ek som leder förundersökningen.

Annons

Under fredagskvällen, vid 20-tiden, anhölls mannen av åklagare.

Exakt vad som har orsakat kvinnans död är oklart.

– Vi kommer att veta mer efter att läkare fått undersöka kroppen mera grundligt. Vi förväntar oss att ha en preliminär bedömning förhållandevis snart, under helgen i alla fall.

Hur kom det här till polisens kännedom?

– Det var den misstänkte själv som ringde efter ambulans och när polisen kom till platsen kunde man konstatera att det fanns frågetecken kring hur hon har avlidit, säger Martin Ek.Polisen har inte kunnat hålla något förhör med mannen än.

– Det framstår som om han skulle vara påverkad av någonting. Polisen har vid kontakt med mannen gjort bedömningen att det inte går att hålla ett rättssäkert förhör med honom.

Frövibon har fått en försvarare, advokat Andreas Hahn. Martin Ek hoppas att senare i eftermiddag eller under kvällen hålla ett förhör med den misstänkte där advokaten är närvarande.

Efter det förhöret kommer Ek att ta ställning till om mannen ska anhållas. Strax efter klockan 20 togs beslut om att anhålla mannen.