Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna hittad död i sin bostad utanför Örnsköldsvik – polisen misstänker mord

En kvinna i 50-årsåldern hittades i onsdags död i sin bostad utanför Örnsköldsvik.
Nu har polisen inlett en förundersökning om mord.
– Vi utreder det här som ett mord just nu, säger Börje Öhman på polisen.

TV- klippet: Se vår live-sändning från den misstänkta brottsplatsen.

Under onsdagen fick polisen in ett telefonsamtal från en person om att en kvinna hittats död i en bostad utanför Örnsköldsvik. Kvinnan hittades vid lunchtid på onsdagen.

– Kvinnan har hittats död i sin bostad i en mindre ort utanför Örnsköldsvik. Personen som hittade kvinnan tyckte det såg konstigt ut och anmälde händelsen till polisen, säger Börje Öhman, presstalesperson vid polisen.

Polisen har nu inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

– Omständigheter på plats gör att ett grovt våldsbrott inte kan uteslutas. Det här utreds nu som ett mord, säger Börje Öhman.

Bostaden har spärrats av och polisen har hållit en mängd förhör och knackat dörr i området. Polisens kriminaltekniker har varit på plats och säkrat spår på platsen.

Under fredagen har Rättsmedicinalverket i Umeå påbörjat en obduktion av kvinnans kropp, men undersökningen väntas vara färdig först på måndag.

– Det är osäkert vad som har hänt, men vi måste utreda det här som ett mord till vi vet mer. Man kan säga att obduktionen kommer att ha stor betydelse. Den bedömning som Rättsmedicinalverket gör är avgörande för den fortsatta utredningen, säger Börje Öhman.

Den döda kvinnan hittades i onsdags, hur kommer det sig att ni misstänker mord först nu?

– Det är omständigheterna på plats och hur det ser ut runt det här dödsfallet som gör att man inte kan utesluta brott. Det är så oklara omständigheter att vi inte kan utesluta att ett grovt våldsbrott har ägt rum. Det är stor osäkerhet kring vad som egentligen har hänt, säger Börje Öhman.

Vet man när det här har hänt?

– Det är oklart hur länge hon har legat, men det är ingen längre tid, säger Börje Öhman.

Han vill inte kommentera om man misstänker att det har använts några vapen eller vad kvinnan har haft för skador.

Är någon gripen?

– Ingen är gripen eller misstänkt, säger Börje Öhman.

Vad händer nu?

– Vi har säkrat det mesta akuta med brottsplatsundersökning, förhör och dörrknackning. Nu vill vi avvakta resultatet av obduktionen innan vi går vidare. Inget mer akut kommer att göras under helgen, säger Börje Öhman.

TV: Hör Börje Öhman, presstalesperson vid Polisen, om det misstänka mordet.