Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna i Sundsvall misstänkt för brott mot tre små barn – åklagaren förtegen om fallet

En kvinna i 40-årsåldern i Sundsvall är misstänkt för grov fridskränkning mot tre små barn. Utredningen är i ett känsligt läge och åklagaren är förtegen om fallet.
– Jag kan inte säga så mycket om det här, säger vice chefsåklagare Karin Everitt.

Kvinnan togs in till förhör i onsdags efter att polisen hade fått en anmälan från socialtjänsten. Senare samma dag anhölls kvinnan misstänkt för brott.

– Hon är misstänkt för grov fridskränkning mot tre barn. Det framgår inte hur länge brotten ska ha begåtts, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Åklagare Karin Everitt kan inte säga något om fallet med hänsyn till utredningen, men under fredagen hölls flera förhör med kvinnan för att Karin Everitt skulle ta ställning till om kvinnan skulle häktas eller inte.

Efter förhören beslutades det att kvinnan inte skulle häktas – och hon släpptes därför. Hon är fortfarande misstänkt för brott.

– Men rubriceringen kan komma att ändras, vi får se vad utredningen visar, säger Karin Everitt.

Brottet grov fridskränkning innefattar vålds-, frids- eller sexualbrott som består av upprepad kränkning av en närstående eller tidigare närstående person. 

De kränkningar som avses i brottsrubriceringen grov fridskränkning är exempelvis misshandel, ofredande, hemfridsbrott eller sexuellt tvång. Brottet grov fridskränkning möjliggör således en sammanvägd bedömning av brotten.

Vilken eller vilka typer av kränkningar som kvinnan är misstänkt för vill Karin Everitt inte kommentera.