Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna körde in i sprängsten i Södra bergets skidspår – fick inre blödningar

En kvinna har anmält Sundsvalls kommun för att inte sköta skidspåren på Södra berget. Efter en skidtur i måndags ska kvinnan på grund av dåligt skidspår ha skadats så allvarligt att hon fått inre blödningar.

När en kvinna tog sina längdskidor och begav sig ut i spåret på Södra berget i måndags gick det undan – ända tills hon närmade sig området Ängen.

Där ska spåret, enligt kvinnans polisanmälan, ha varit förstört då hon menar att någon har grävt bort snön så att det ligger en stor hög med sprängsten mitt i skidspåret.

Kvinnan ska ha kommit i full fart och inte hunnit stanna och därmed åkt rakt ut i sprängstenen och ramlat.

Hon ska ha slagit sig så illa att hon fått inre blödningar i ansiktet, muskelsmärtor, ledband som gått av i fingrar, lillfingret ska ha stått rakt ut i 90 grader åt sidan, skidutrustningen blev förstörd och skidoverallen söndertrasad.

Kvinnan, som är i 55-årsåldern har nu polisanmält Sundsvalls kommun för att inte ha skött spåren och därmed utsatt henne för denna olycka.

Polisen har upprättat en anmälan om framkallande av fara för annan.