Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna misstänks ha misshandlat barnen med träkäpp

Regelbundet ska kvinnan ha slagit två barn över stjärten och ryggen med en träkäpp. Nu åtalas hon för grov fridskränkning.

Barnen som är i dagis- respektive lågstadieåldern ska regelbundet ha blivit slagna med en träkäpp. Ungefär en gång i månaden står det i stämningsansökan.

Dessutom misstänks kvinnan ha slagit barnen med öppen hand. I vart fall ett av barnen misstänks ha utsatts för misshandel genom att kvinnan slagit alternativt nypt barnet över munnen.

Barnmisshandeln har enligt åklagarens beskrivning pågått sedan 2013 fram till i höstas. Och åklagaren anser att gärningarna i led varit en upprepad kränkning av barnens integritet.

Förutom de inspelade förhören med barnen har åklagaren bevis i form av uppgifter från vittnen som varit i kontakt med barnen och kan återge vad de berättat om händelserna.

I polisförhör har kvinnan erkänt delar av åtalet.