Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna överklagade 14 av kommunens anställningar – samtliga får avslag av förvaltningsrätten

En kvinna från Sundsvalls kommun överklagade 14 anställningar som kommunen gjorde under sommaren och hösten. Nu har förvaltningsrätten avslagit samtliga av dem.

Förvaltningsrätten har avgjort 14 ärenden där samma kvinna överklagat anställningar som Sundsvalls kommun gjorde under sommaren.

Samtliga anställningar gällde liknande tjänster, främst vikariat, fast på olika arbetsplatser.

Kvinnan har överklagat och yrkat på att anställningarna hävs. Hon anser att eftersom tjänsterna inte utannonserats så har inte intresserade av tjänsterna kunnat söka dessa och att de som fått tjänsterna inte varit behöriga.

Förvaltningsrätten har konstaterat att överklagandena endast kan prövas utifrån laglighet, och inte om lämplighet. De finner att inget i anställningarna kan strida mot någon av de prövningsgrunder som finns i kommunallagen.

Kvinnan har även hänvisat till anställningsförordningens bestämmelser om annonsering av tjänster. Men eftersom den endast tillämpas på arbetstagare under regeringen, och alltså inte vid kommunala anläggningar, avslås överklagandena.