Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna satt häktad misstänkt för att ha misshandlat sitt spädbarn – nu får hon skadestånd

Kvinnan satt tillsammans med sin man häktad under 2015 misstänkt för grov misshandel av sitt spädbarn. Båda föräldrarna friades senare, och nu får kvinnan ersättning från staten för den tid hon suttit häktad.

Det var i samband med att föräldrarna sökte vård på Sundsvalls sjukhus i september 2015 som läkare fattade misstankar mot paret. I samband med läkarundersökningar hittades skador på spädbarnet som inte föräldrarna kunde förklara.

Läs också:  Par misstänks ha misshandlat spädbarn

Föräldrarna anhölls senare och spädbarnet omhändertogs av socialtjänsten. Efter en månad i häkte frigavs föräldrarna och friades senare från misstankarna om att ha misshandlat sitt barn.

Kvinnan menar att tiden i häktet varit mycket påfrestande, dels eftersom hon var anklagad för mycket allvarliga brott mot sitt nyfödda barn och dels eftersom hon varit skild från sina barn en längre tid.

Justitiekanslern har bestämt att kvinnan är berättigad till ett skadestånd på 32 600 kronor.

Läs också: Misstänktes för misshandel av spädbarn – nu frikänns föräldrarna