Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna slog glas i huvudet på ordningsvakt – polisen: "De har inte samma respekt"

En kvinna slog ett glas eller en flaska i huvudet på en ordningsvakt på Aveny på lördagskvällen.
Ordningsvakten började blöda och fick uppsöka akuten och kvinnan greps.
– Jag är imponerad av ordningsvakterna. De har inte samma respekt med sig som polisen, säger Peder Östman, vakthavande befäl vid polisen.

Vid 22-tiden på lördagen larmades polisen till Aveny i Sundsvall, där en kvinna i 25-årsåldern av okänd anledning slagit ett glas eller en flaska i huvudet på en ordningsvakt.

– Ordningsvakterna skulle omhänderta två tycken som hade bråkat med varandra där inne, säger Peder Östman, vakthavande befäl vid polisen.

Ordningsvakten blödde i huvudet efter händelsen och fick uppsöka akuten för omplåstring och kontroll.

– Man brukar blöda rätt bra från huvudet, det är så ytliga kärl, säger Peder Östman och tillägger:

– Jag är imponerad av ordningsvakterna, de gör ett otroligt bra jobb. De har inte samma respekt med sig som polisen. Folk tycker att de kan bråka och slåss med ordningsvakter för att sedan lugna ner sig när polisen kommer.

Hur uppförde den aktuella kvinnan i det här fallet?

– Både hon och den andra personen betedde sig även mot polispatrullen.

Kvinnan greps misstänkt för våld mot tjänsteman. Den andra personen omhändertogs för fylleri och fördes också han till polishuset där båda har fått nyktra till under natten.