Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna slog hantverkare när de möttes på travet

Kvinnan var missnöjd med hantverkarens arbete och diskussionen på travet spårade ur. Nu döms hon för att ha slagit hantverkaren.

Annons

Kvinnan och hantverkaren möttes på travet vid ett tillfälle i augusti. I samband med det ska kvinnan ha följt efter hantverkaren för att påpeka hur missnöjd hon var med ett arbete han gjort hos henne.

Hantverkaren var inte intresserad av att prata med kvinnan om det utan bad henne gå därifrån. Trots flera tillsägelser ska hon ha fortsatt säga att han förstört hennes liv och att hon skulle se till så ingen anlitade hans företag igen. Slutligen blev hantverkaren arg och sa bryskt åt kvinnan att försvinna men i stället slog hon honom i ansiktet med öppen hand.

Nu döms kvinnan till 40 dagsböter för ringa misshandel. Under rättegången har hon sagt att hon blev så arg att det svartnade för henne och att hon inte minns vad som hände men rätten har förutom hantverkarens berättelse hört två vittnen till händelsen.

Hantverkaren hade även begärt skadestånd av kvinnan men Sundsvalls tingsrätt anser inte att kränkningen varit så allvarlig att något skadestånd ska utgå.