Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna slogs i magen och hotades av sitt ex – man dömd till skyddstillsyn

En man i 50-årsåldern bosatt i Sundsvalls kommun har dömts för två fall av misshandel, ofredande vid två tillfällen samt olaga hot till skyddstillsyn.

Mannen hade haft ett förhållande med den målsägande kvinnan. Efter att de hade gjort slut träffade de på varandra utomhus och en konflikt uppstod. Då slog mannen kvinnan i magen med knytnäven.

Vid ett annat tillfälle när de båda råkade träffa på varandra ska mannen ha försökt krama kvinnan, som inte ville detta och försökte ta sig loss. Mannen höll fast henne och hon fick efter händelsen smärtor i nacken. Till händelsen fanns vittnen som ringde polisen som sedan kom och omhändertog mannen.

Mannen ska även till den målsägande kvinnan uttalat hon om att skada en vän till henne. Han skickade också ett antal hotfulla sms till kvinnan.

Åtalet gällde misshandel, vid två tillfällen, ofredande vid två tillfällen samt olaga hot vid två tillfällen.

Mannen har nu dömts på alla punkter utom ett fall av olaga hot, där strykande bevisning saknades, till skyddstillsyn av Sundsvalls tingsrätt. Han ska även betala skadestånd på 5 000 kronor till kvinnan.