Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna snattade varor på Coop – frikänns på grund av utbrändhet

Kvinnan snattade varor för 105 kronor på Coop Extra – på onsdagen friades hon av tingsrätten.
Orsaken: Hon lider av utbrändhet.

I somras såg en butikskontrollant hur kvinnan stoppade ner lingonsylt, sirap och hasselnötskräm i ryggsäcken och stängde den.

Hon gick sedan till godisavdelningen där hon tog en gobit och stoppade ner den i fickan. Därefter gick kvinnan till kassan och betalade för varorna i kundkorgen.

När hon stoppades var hon förvirrad.

Enligt butikskontrollanten hade kvinnan inget stöld- eller snatteribeteende. Hon tittade sig inte omkring, utan plockade varorna helt öppet.

Under rättegången berättade kvinnan – som är i 60-årsåldern – att hon lider av utmattningssyndrom som gör henne förvirrad och medför att hon tappar ord.

När hon var på väg till affären den aktuella dagen mötte hon en väninna och lovade att handla åt henne. Hon försökte hålla väninnans inköpslista i huvudet, men blev så förvirrad att hon tog lingonsylt i stället för strössel.

Utifrån butikskontrollantens uppgifter och ett åberopat läkarintyg, ansåg tingsrätten det klarlagt att det var kvinnans sjukdom som var orsak till det inträffade, och åtalet ogillades.