Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnaböske vaskar guld – spelar i Tonhallen

Med "Guld och gröna skogar" fick Hasse Andersson en riktig monsterhit och helt nya fans. På lördagskvällen spelar han i Tonhallen.
– Det är full fräs nu, säger han.

Annons

Hasse "Kvinnaböske" Andersson är artisten som fick en helt ny karriär när han var på väg att avrunda och trappa ner.

Artisten som mest är känd för sin skånska country och framför allt låten "Änglahund" har lagt i en ny växel, och fått både ny publik och en otrolig hit i "Guld och gröna skogar" som han ställde upp med i Melodifestivalen.

– Det är full fräs nu. Jag har över 50 jobb fram till jul, säger Hasse Andersson.

– Det är jätteroligt att turnera, även om jag åkte på en lunginflammation som satte ner mig lite grann.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

På lördagen kommer Hasse Andersson till Tonhallen. Det finns framför allt en sak som han tycker är kul med den nya uppmärksamheten.

– Det är alla ungarna. Jag får så mycket kärlek. Jag fick den första tanden ett barn hade tappat i present. En mamma berättade att godnattsagan för hennes son nuförtiden var en artikel om mig i "Vi i villa", säger Hasse Andersson.

Han berättar att i Skåne får många hans musik med modersmjölken och att både unga och gamla hittar hans låtar. Men han har inte varit uppåt så mycket.

– Jag har varit i Tonhallen några gånger. Sist var när Änglahunden firade 25 år, och det var 10 år sedan. Det var på tiden kan man säga.

Han tycker att det är roligt att det inte var någon som trodde på honom och hans låt "Guld och gröna skogar" i Melodifestivalen. Det blev en favorit och är nu en låt som är nästan lika känd som "Änglahund".

– "Guld och gröna skogar" har fått 16 miljoner streams på Spotify. Jag fick gliringar av Stockholmspressen innan. Nu kan studenterna i Lund vartenda ord utantill, säger han nöjt.

Han tyckte om att vara med i Melodifestivalen och hade egentligen inte så stora förväntningar.

– Jag ville visa att gubben kan leverera. Att komma på fjärde plats var en vinst för mig. Jag sa till Måns att han kunde ta Europa så tog jag Sverige.