Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnan hedrades med dans

I Timrå firades kvinnodagen med toner från orienten.

Och på biblioteket bjöds boklånarna på magdans.

– Det är en hyllning till kvinnan på internationella kvinnodagen, säger Ingrid Månsson-Lagergren.

Det var allt annat än tyst på biblioteket i Timrå under torsdagen. I lokalerna ljöd musiken och Annelie Lindeberg från Älandsbro bjöd på orientalisk dans. Hon har tidigare besökt biblioteket i Timrå under några kvällsarrangemang.

– Hon är jätteduktig så därför tyckte vi det skulle passa bra nu också, säger bibliotekschef Ingrid Månsson-Lagergren.

En gång i månaden är det bibliotekskafe i böckernas palats i Timrå och nu passade personalen på att styra så att det arrangerades under den internationella kvinnodagen. Men någon egentlig diskussion bakom tankarna kring dansen och kvinnodagen har man egentligen inte haft.

– Vi har inte diskuterat så mycket kring det här. Det kändes vettigt att ha ett sådant arrangemang bara, Ingrid Månsson-Lagergren.

En av besökarna i Biblioteket var Gun Nordin från Bergeforsen. För henne var det första besöket på kaféträffen och att arrangera magdans under kvinnodagen tyckte hon var väl så bra som något annat.

– Det är mycket man kan fira kvinnodagen med och det här är en grej. Kanske den är lite ovanlig, säger Gun Nordin innan hon sätter sig ned med väninnorna för att titta på dansuppvisningen.

Till arrangemanget kom ett 20-tal personer och det var mest kvinnor bland besökarna. De fick förutom dansen en del information om kvinnodansen som förekommer i olika former på flera platser runt vår jord.