Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor anmälde att de blivit drogade på krog i Sundsvall – hade druckit för mycket alkohol

I september anmälde två kvinnor att de blivit drogade på en krog i Sundsvall. Nu visar provsvaren att kvinnorna inte hade några droger i kroppen – de var snarare riktigt fulla, enligt polisen.

Den 17 september rapporterade vi om två kvinnor som anmälde till polisen att någon hade lagt någon form av drog i deras drink på en krog i Sundsvall. Drinken ska ha orsakat illamående och minnesluckor hos kvinnorna.

De båda kvinnorna i 20-årsåldern, som inte ska känna varandra, blev tvungna att uppsöka sjukhus.

Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall, berättar nu att de har analyserat provsvaren – som visar att kvinnorna inte blev drogade.

– Det fanns inga droger i kroppen. Däremot var de duktigt fulla, den ena hade en promille alkohol i blodet, den andra hade 2,6 promille, säger han och fortsätter:

– Det jag vill lyfta fram är att i många händelser där folk upplever att de blivit drogade så ligger de ofta alkohol bakom. Man dricker för mycket helt enkelt, säger Henrik Blusi.

För Plus-kunder: Krogägaren om misstankarna: "Jag är förvånad"

FLER NYHETER:

Maskerade män hoppade in i lyxbil och dödshotade föraren – åtalas för rån

För Plus-kunder: Ny snabbmatsrestaurang på gång i Birsta: "Jag vill öppna så fort som möjligt"

Färre villor säljs i länet: "Utbudet är lägre än tidigare"

För Plus-kunder: Tunga beskedet för Timrå IK – forwarden drabbad av hjärnskakning: "Synd om honom"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.