Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor jagades av hotfull clown på parkering i Timrå

 
Clownskräcken
Visa alla artiklar

När två arbetskamrater var på väg till bilen efter jobbet i lördags kväll blev de jagade av en hotfull clown.
– Clownen började springa efter dem och hoppade upp på deras bil, säger Helen Häggmark, förundersökningsledare vid polisen i Medelpad.

Annons

De båda kvinnorna hade slutat jobba och var på väg till den ena kvinnans bil på Köpmangatan i Timrå på lördagskvällen.

– Då fick de se en person utklädd till clown. Clownen började springa efter dem och bete sig hotfullt, säger Helen Häggmark.

I samband med händelsen ska clownen också ha hoppat upp på den bil kvinnorna var på väg till för att sedan börja slita i ett handtag på bilens ena dörr.

Kvinnorna som båda är i 25-årsåldern har nu polisanmält händelsen som rubriceras som ofredande.

– Det finns även misstanke om skadegörelse eftersom det blev repor på bilen när clownen var uppe på den, säger Helen Häggmark.

Clownen är inte identifierad än och därmed finns ingen misstänkt för brotten i nuläget.

Andra personer ska också ha sett en clown i centrala Timrå på fredagskvällen. Enligt uppgift till ST hoppade clownen då ut framför en bil varpå några ungdomar jagade ifatt clownen och tog reda på vem som gömde sig bakom förklädnaden.

Liknande händelser har rapporterats från andra delar av världen under de senaste månaderna. Bland annat har personer blivit skrämda av clowner i Australien och USA. Nyligen ska också en ung kvinna ha polisanmält att hon blivit skrämd av en person utklädd till clown i Linköping.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST Timrå på Facebook.