Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnors rädsla för att bli ifrågasatta är själva kärnan i #metoo

Replik på Allt fler berättar om ofredande och våldtäkt – kan allt verkligen stämma? ST 30/11.

Det är på grund av sådana här kommentarer som kvinnor har varit tyst, fram tills nu. Man är så rädd för att bli ifrågasatt, precis som nu, kan det verkligen stämma?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag har svårt att tro att en kvinna på något sätt tycker att det är underhållande att behöva berätta om de kränkningar hon blivit utsatt för, men deras röster ska bli hörda, utan att bli ifrågasatta.

Och när du frågar, ”inte blir man av med jobbet för att man blir sexuellt ofredad” – nej, det blir man inte. Men det finns, tyvärr, en stor risk att bli av med jobbet när man berättar om det. Det är allt för många i maktposition som utnyttjar situationen, och det blir till slut offret som antingen blir tvingad sluta eller blir avskedad.

Jag blir upprörd över att man ska behöva bli ifrågasatt när man äntligen vågar berätta om vad man blivit utsatt för, skäms!

#metoo

Läs också:

Våldsutsatta kvinnor ska garanteras en bostad

Elin Nilsson: Skulden och att städa upp efter männen sitter i vår ryggmärg – nu störs ordningen

Skulden ska läggas där den hör hemma – hos förövaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel