Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyligaste natten hittills – och nu är snön på väg in på flera håll i länet

Det har varit den kyligaste natten hittills på säsongen med en lägsta temperatur på 15,4 minusgrader i Hemling i Örnsköldsviks kommun.
Dessutom passerar ett snöområde länet under dagen och helgen.

Annons

TV: Så här såg det ut i centrala Sundsvall vid lunchtid

Under natten mot onsdag slog kylan till rejält i länet. Vid Sundsvall-Timrå Airport uppmättes en temperatur på 8,4 minusgrader och i Torpshammar i Ånge kommun var det 9,3 minusgrader. I Hemling i Örnsköldsviks kommun var det som kallast med 15,4 minusgrader.

– Ett snöområde kommer att passera länet under dagen med några enstaka centimeter snö, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

För Plus-kunder: Därför behöver vinterdäck mer luft – så får du däcken att hålla längre

Luften kommer sedan att bli varmare för att till helgen kylas på.

– Det kan falla en del snö under lördag och lite under söndagen. Kanske även framåt kommer måndag, tisdag och onsdag kommer det snö som berör hela länet, men det blir inga stora mängder, säger Erik Rindeskär.

Kommer snön att ligga kvar?

– Det kommer in kallare luft på fredag och det håller sig runt minusgrader till mitten på nästa vecka, så jag tror att den ska kunna ligga kvar, säger Erik Rindeskär.

Under tisdagen slog det över till meteorologisk vinter i de inre delarna av länet. Det innebär att dygnsmedeltemperaturen är under noll grader fem dagar i streck.

– Längs med kusten är det fortfarande plusgrader, säger Erik Rindeskär.