Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkorna i Haverö och Alby ska få askgravplats

Askgravplatser är någonting som redan finns på kyrkogårdarna i Borgsjö och Ånge.
– Och i år är målet att det ska finnas i Alby och Haverö också, säger kyrkorådets ordfröande Leif Byqvist.

Askgravplatserna på kyrkogårdarna i Borgsjö och Ånge har snabbt fyllts på sedan de anlades för några år sedan. I Ånge till och med i sådan grad att där redan nu finns två platser avsatta för nedsättning av urnor.

Och under 2016 så är det tänkt att även de andra kyrkorna i Borgsjö-Haverö församling, Alby och Haverö, ska få samma typ av vilorum.

– Vårt mål är att det ska finnas där också, och att det ska bli gjort under det här året, säger Leif Byqvist som är kyrkorådets ordförande.

Exakt placering på kyrkogårdarna där de nya askgravplatserna ska anläggas är inte bestämt, utan fortfarande en fråga som man håller på och tittar på.

– Men det finns ytor som går att använda och som skulle passa bra på båda de här kyrkogårdarna, säger Leif Byqvist, som själv gillar den nya formen av minnesplatser.

– Det verkar ligga rätt i tiden, och personligen så tycker jag det är bättre än en minneslund för här finns en liten minnessten plus att man även kan sätta dit lite egna blommor om man vill det, slutar kyrkorådets ordförande.

Så skrev vi då:

Askgravplats i Ånge (2009)

Fler platser behövs i Borgsjö-Haverö (2011)