Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

L: Fixa långsiktig finansiering för Tjejjouren

Den första december kunde man läsa i Sundsvalls tidning om tjejjouren och deras problem runt alltför kortsiktig finansiering från Sundsvalls kommun.

För Plus-kunder: Tjejjouren vädjar om ekonomiskt stöd: "Det här är inte en hobby – utan ett socialt hjälparbete"

Utifrån artikeln kan man tro att ärendet (Liberalernas motion om långsiktig finansiering av Tjejjouren) är avgjort, men så är inte fallet. Ärendet har endast varit uppe i socialnämnden där beslutet blev att avslå motionen.

Utifrån artikeln skulle man även kunna tro att S-majoriteten skulle ha haft kännedom om och vilja att införa ett långsiktigt finansieringsavtal för Tjejjouren. Denna ”kännedom” kom säkerligen i samband med vår motion om detsamma. Om nu S-majoriteten är så positiva till att riktlinjer tas fram för att ett sådant avtal skall kunna ske med Tjejjouren så är det ett ypperligt tillfälle att visa politisk vilja med att bifalla motionen när den kommer upp i fullmäktige. För om viljan finns, varför är då förslag till beslut att avslå motionen?

För Plus-kunder: Pressat läge för Tjejjouren Skogsrå: "Vi behöver alla bidrag vi kan få"

Stockholms stads riktlinjer för iop-avtal är några glest skrivna A4-sidor och ingen raketforskning. Det torde därför inte vara alltför stort arbete för Sundsvalls kommun att ta fram och därmed ingen ursäkt att avslå motionen. För mig och Liberalerna är inte det viktigaste vem som får den politiska poängen för beslutet, utan att Tjejjouren faktiskt får ett långsiktigt ekonomiskt stöd.

Catrin Eliasson

Ordförande, Liberalerna Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel