Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laddplatserna är inte en parkeringsplats – jag ställer mig inte framför pumpen

I stadskärnan har vi numera ett antal laddplatser för elbil vilket jag som elbilsägare tycker är jättebra. Däremot verkar många inte ha förstått att detta är en laddplats, inte en parkeringsplats.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Så här beskriver Transportstyrelsen vägmärkets innebörd: "På en laddplats får endast fordon som kan laddas externt med elektrisk energi för fordonets framdrivning stannas eller parkeras. Andra fordon får inte stannas annat än för på- eller avstigning."

I Sundsvall ser jag mer eller mindre dagligen hybridbilar som inte går att ladda på stolpe som ändå parkerar på laddplatser. Det gör att jag som har elbil ibland inte kan ladda min bil då laddplatsen felaktigt används som parkering. Detta jämför jag med att jag skulle parkera min elbil framför en pump på en bensinmack i flera timmar, vilket självklart ingen skulle göra, men att stå på min tankplats är tydligen helt ok?

Elbilsägare

Läs även:

Nu blir elbilen ännu grönare

Sänk priset på elbilarna – för en bättre miljö

Parkeringsplatser frigörs om Alnöborna tar bussen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel