Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lag Edin kammade hem VM-guld i curling till Sverige: "Spelade superbra i finalen"

Sveriges lag Edin är världsmästare i curling efter att ha vunnit mot Kanada i VM-finalen. Redan i femte omgången kopplade svenskarna ett rejält grep och guldet kunde till slut säkras med segersiffrorna 7-3 efter åtta spelade omgångar, skriver SVT Sport.

Under natten mot måndag ställdes Sverige mot Kanada och det lag som segrade i VM-finalen förra året.

Lag Edin fick en smakstart och tog en 2-0-ledning i andra omgången. Efter småskakigt spel från kanadensarna gick Sverige upp till 4-0 efter fyra spelade omgångar.

Svenskarna följde upp med genomgående stabilt spel och när det efter sju omgångar stod 7-1 till Sverige var det glasklart vartåt det barkade, skriver SVT Sport.

Svenskarna, Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren, som tog silver i OS i Pyeongchang, har levererat en imponerande curling under hela VM i Las Vegas, USA.

Efter åtta omgångar i VM-finalen stod det klart och det kanadensiska laget gav upp matchen och fick tacka för sig medan lag Niklas Edin däremot kunde jubla.

– I år var det vår tur. Vi har spelat bra hela veckan, och hade lite tur i semifinalen. Men nu hade vi byggt upp och spelade superbra i finalen, sa Niklas Edin i en första kommentar efter segern, till SVT Sport.