Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låg nivå på insändarna – har de ersatt aprilskämtet?

Angående insändarna i Sundsvalls Tidning så tycker jag att de håller en skrämmande låg verkshöjd, och jag tror att en stor anledning till detta är att ni tillåter att personer skickar in insändare utan att skriva under med sitt riktiga namn.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Om jag förstår det rätt har Sundsvalls Tidning sedan några år tillbaka slutat publicera aprilskämt på första april. Däremot publiceras nästan dagligen artiklar som inte kan tolkas som annat än skämt, skrivna under pseudonymer som Chroonblom exempelvis. Ett antal av de insändare som har publicerats om Giffarna under hösten är typexempel på vad jag är ute efter. Insändare som, om de skulle publiceras med namn och ses som en artikel i tidningen, skulle i många fall riskera åtal för förtal. Jag undrar om ni tillåter att insändare får publicera ”vad som helst” – hur ser er kvalitets- och faktagranskning ut? 

Henrik Edlund

Svar direkt:

Vi välkomnar en fri och öppen debatt och ser helst att skribenten undertecknar med sitt eget namn, men vi tillåter anonymitet för den som så önskar. Däremot är skribenten inte anonym för oss.  

Alla våra publiceringar går genom vår redaktör och ytterst är det jag som är ansvarig för vad vi publicerar. Vi strävar efter en bredd i debatten, vilket präglar vårt urval av insändare.Tack för att du berättar vad du tycker!

Med vänlig hälsning

Karin Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare

Läs också:

Att vara anonym är inte samma sak som att inte kunna stå för sin åsikt

Tomas Melander: Samtalet om Sundsvalls utveckling har spårat ur – den låga nivån hotar demokratin

Sofia Mirjamsdotter: Respektera de demokratiska spelreglerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel