Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lag Norberg vann EM-premiären

Det svenska damlandslaget med Anette Norberg som skipper vann EM-premiären i curling i Örnsköldsvik.
Guldfavoriterna vann övertygande mot Danmark med 8-2.

– Det är alltid lite nervöst i en premiärmatch. Det tar ju alltid lite tid innan man känner isen och stenarna, men det kändes riktigt bra, konstaterade Anette Norberg.

Det danska landslaget, som tagit VM-silver, tippas bli ett av de fyra lagen som tar sig vidare till semifinal.

De svenska spelarna fick inte till ett klockrent spel i de inledande omgångarna, men allt längre in i matchen blev misstagen färre och färre.

I sjunde omgången föll avgörandet tungt till svensk fördel.

Sverige hade fyra poängstenar i boet då den danska fyran skulle dra in sin sista sten för att rädda en poäng. Men stenen blev på tok för kort och Sverige kammade hem fyra poäng och ökade på ledningen från 4–2 till 8–2 och då gav danskorna upp matchen.

De svenska herrarna, Lag Mabergs, fick det som väntat riktigt tufft i EM-premiären mot Schweiz som är en av storfavoriterna. Sverige var bra med i matchen fram till nionde omgången då en misslyckad frysning förstörde Sveriges dag. Det gav Schweiz chansen att kamma hem fyra poäng i omgången och ta hem matchen med 8–4.