Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägenhetsbedragare åtalad

Blocketannonserna efter lägenheter i Stockholm och Göteborg besvarades av en 35-årig man i Sundsvall. Trots att han inte ägde någon. Sedan begärde han tusentals kronor i depositionsavgift. Nu åtalas han för bedrägeri och försökt till bedrägeri i 27 fall.

Mannen varierade i sina svar varför han skulle hyra ut sin lägenhet. Ibland var han och hustrun missionärspar som skulle till Angola ett par år, eller så var han FN-soldat som skulle på utlandstjänst, eller så skulle han arbeta för ett dataföretag utomlands.

De lurade betalade in mellan 4 500 och 21  000 kronor i deposition och förskottshyra. En titt på mannens bankkonto visar att insättningar och uttag gjorts i en strid ström, samma dag som pengarna kommit in har han också tagit ut dem.

Mannen själv hävdar att han utförde bedrägerierna under hot och att det var två män, som han inte vill namnge, som fick pengarna. Fast en del uppger han ha använt till spel på Casinot och Svenska spel. Några av bedrägerierna säger han sig inte ha något minne av.

I ett fall rörde bedrägeriet en dator som en köpare betalade för utan att få produkten.

Till de intresserade blivande hyresgästerna skickade mannen bilder på eleganta lägenheter med stora badrum och ljus planlösning som fick dem ännu mera intresserade. Sammanlagt lurade han åt sig 168 000 kronor av 21 personer och i de fallen åtalas han för bedrägeri, övriga åtal rör försök till bedrägeri.