Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagkamratens hyllning till Zäta: "Jag vet inte om jag sett honom bättre"

Henrik Zetterberg toppar den interna poängligan i Detroit Red Wings efter halva säsongen. Nu menar lagkamraten Niklas Kronwall att Zetterberg är bättre än någonsin.
– Jag betalar honom bra vid sidan av för att han ska säga sådär, säger Zetterberg i en intervju med Viasat Sport.

Henrik Zetterberg inledde säsongen med att göra poäng i varje match och hade redan efter fem matcher noterats för nio poäng. Nu toppar 35-åringen den interna poängligan i Detroit och han ligger dessutom nia i svenskarnas poängliga i NHL med sina 30 poäng.

Läs också: Zäta inledde det nya året som målskytt

– Jag hade en väldigt bra start. Jag kände mig jättefräsch och poängen trillade in. Sedan har det varit lite segare, men man är inte 21 längre. Man är glad för att få vara där ute och spela så mycket som möjligt, säger Zetterberg till Viasat.

De svenska lagkamraterna Niklas Kronwall och Gustav Nyquist öser beröm över lagkaptenen i samma intervju. Kronwall menar att han aldrig sett Zetterberg i bättre form.

– Jag vet inte om jag sett honom bättre, han är grym alltså. Han kan dominera matcher fullständigt, säger Kronwall.

Zetterberg svarar på berömmet med att skämta om att en muta ligger bakom.

– Jag betalar honom bra vid sidan av för att han ska säga sådär, säger Zetterberg till Viasat.

Läs också: Zetterberg tvingade fram straffar

Detroit ligger för tillfället på andra plats i divisionen bakom formstarka Florida Panthers. I natt ställs Detroit mot Los Angeles på bortais.

Läs mer: Exklusiv inblick hos NHL-stjärnan och fyrabarnspappan – förre Timrå IK-profilen hyllar Sundsvall

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.