Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagstifta mot hyvling av arbetstider

LO-distrikten runt om i hela Sverige konstaterar hur arbetsgivare, med förödande konsekvenser för de anställa, allt oftare använder sig av hyvling. Den enskilde arbetstagaren drabbas av ofrivilligt kortare arbetstid som minskar den avtalade inkomsten och kullkastar hela livssituationen.

Arbetsdomstolen gav i sin dom i slutet av november Coop rätt att skära i de anställdas avtalade arbetstider och utan hänsyn till turordningsregler. En dom som ger arbetsgivare att från ena dagen till den andra möjlighet att genom hyvling minska de anställdas arbetstid. För de anställda handlar det om helt förändrade livsvillkor. Istället för att leva på en heltidslön tvingas man att anpassa hela sin tillvaro till en deltidslön.

Läs också: Jobblycka krävs för att minska stressen i arbetet

Från den samlade fackföreningsrörelsen anser vi att en sådan tillämpning inte hör hemma på svensk arbetsmarknad. Vi vill med gemensam kraft uppmana till att sluta hyvla och göra om lagen om anställningsskydd, las, så att tryggheten på arbetsmarknaden säkras enligt följande:

* Att lagen ska skydda inte bara anställningen som sådan, utan även timmarna på anställningskontraktet. I dag har arbetsgivare möjlighet att omplacera den anställde på mindre timmar än avtalat. Förutom själva anställningen måste las även skydda den anställdes avtalade arbetstimmar för en fortsatt försörjning och bibehållna livsvillkor.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

* Att det regelverk som idag gäller vid arbetsbrist med turordningsregler och uppsägningstid även måste tillämpas när arbetsgivare gör om heltider till deltider. Genom hyvling behöver arbetsgivare varken följa turordningsregler eller betala någon uppsägningslön. I dag ser vi anställda med drygt 30 år inom företaget som utan någon som helst kompensation eller övergång blivit av med antal arbetstimmar och tvingats till en betydligt lägre inkomst.

* Att a-kassa och omställningsförsäkringar anpassas så att de ger trygghet till den enskilde när de förlorar timmar och inkomst. Om den anställde väljer att inte acceptera arbetsgivarens "erbjudande" om omplacering på färre arbetstimmar betraktas det som egen uppsägning. Vilket innebär en längre karenstid från a-kassan samt att de omställningsförsäkringar som finns för att få hjälp till nytt jobb inte kan utnyttjas.

Läs också: LO-facken: Kollektivavtal ger tryggare anställning

Att ge arbetsgivaren rätt att korta arbetstiden rent godtyckligt och själv kunna välja vilka anställda de vill hyvla timmar ifrån, urholkar inte bara den enskilde arbetstagarens rättigheter utan hela las.

För Sverige blir det också problem om människor tvingas ut i deltidsarbete för att hålla arbetsgivarnas kostnader nere. Att allt fler inte kommer att kunna försörja sig blir dyrare för samhället. Det är dags att agera för en stabil arbetsmarknad och lagstifta mot hyvling.

■■ Följ ST Debatt på Facebook.

LO-distrikten i Sverige:

Stiven Wiklund

LO-distriktet Mellersta Norrland

Mats Eriksson

LO-distriktet Dalarna och Gävleborg

Per-Erik Johansson

LO-distriktet Norra Sverige

Thomas Klang

LO-distriktet Gotland

Majlene Ahlgren

LO-distriktet Mellansverige

Magnus Alm

LO-distriktet Skåne

Thomas Olsson

LO-distriktet Småland Bleking

Marie Jokio

LO-distriktet Stockholm

Dan Gabrielsson

LO-distriktet Västsverige

Thomas Andersson

LO-distriktet Örebro Värmland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel