Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laholm kritiseras efter dagisolycka

Skolinspektionen kritiserar Laholms kommun sedan en förskoleflicka legat avsvimmad i en halvtimme på gården utan att personalen upptäckte det, skriver Laholms Tidning på nätet.

Det var den 8 oktober som flickan låg avsvimmad på lekplatsen i 35 minuter medan de vikarier som tjänstgjorde var inne och åt med övriga barn.

Enligt personalen hade dottern somnat ute, men det visade sig att flickan hade ramlat och slagit i huvudet så att hon svimmade. På sjukhuset konstaterades hjärnskakning.

Kommunen har gjort en egen analys och bland annat kommit fram till att olyckan skedde på en plats som låg i en ”död vinkel”.

Flickans föräldrar är mycket kritiska till den inställningen:

– Döda vinklar kommer det alltid att finnas. Det saken gäller är att det ska finnas någon som saknar barnen om de inte kommer in, säger flickans mamma till tidningen.

I skolinspektionens rapport konstateras också att ingen räknade in barnen när det var lunchdags, och dessutom var det bara två vikarier som ersatte tre ur den ordinarie personalen.