Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laine syndabock och hjälte

Färjestad hade precis klarat av spel fyra mot fem i två minuter.
Publiken väntade på förlängning.
Då – med elva sekunder kvar – sköt Teemu Laine HV 71 till seger med 3–2.
– Målet betyder mycket för oss, att få vinna och avgöra sent, säger HV-tränare Kent Johansson.

Färjestad och HV 71 bjöd på en fartfylld match som mycket väl kunde ha gott till övertid. Skillnaden mellan lagen var marginell.

– Vi förlorade på vårt power play. Vi hade inte den intensitet och fart i spelet för att få HV trötta, säger Tommy Samuelsson, tränare i Färjestad BK.

Färjestad hade ett grepp om den första perioden trots att Martin Thörnberg hittade rätt bakom Jonas Gustavsson i FBK-målet redan efter 28 sekunder. Thörnberg förvaltade friläget, perfekt framspelad av Jukka Voutilainen, på bästa sätt.

Kvitteringen kom fyra minuter senare och något oväntat. Färjestadsbacken Jonas Holös drog i väg pucken på vinst och förlust mot HV-målvakten Andreas Andersson som inte reagerade.

– Det målet får han ta på sig, helt oskymd. Starkt av Andreas att komma tillbaka så bra i matchen som han gjorde efter den fadäsen.

Färjestads juniorkedja med Henrik Björklund, Marcus Johansson och Gustaf Thorell var företagsam i den första perioden. Det som saknades var ett mål.

– Vi skapade ett par rena frilägen, säger Tommy Samuelsson.

Färjestads dilemma under säsongen har varit målproduktionen. Det märktes även i den andra perioden.

– Vi har tur som leder med 2–1 efter två perioder, säger Kent Johansson.

Björn Melin låg bakom målet. HV-anfallaren skrinnade runt FBK-försvaret och väntade ut Gustavsson i mål innan han enkelt lade pucken över mållinjen.

Färjestad fick jobba för kvitteringsmålet. Det kom i den tredje perioden när HV-backen Nicholas Angell sparkade fram pucken åt Jörgen Jönsson i en röra framför Andreas Andersson. Jönsson forcerade pucken över mållinjen.

– Sköt att Teemu Laine fick avgöra matchen. Han var lite syndabock vid 2–2 där vi kunde ha fått pucken ut ur zon i ett tidigare skede, säger Kent Johansson.

Färjestad, som vann skotten med 43–32, förde spelet.

– Vi har mycket puckinnehav, men vi hotar inte HV. Det saknas intensitet i spelet. Vi blir för omständliga framför allt i spel fem mot fyra, säger Tommy Samuelsson.