Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkare i Sundsvall omhäktad – misstänks för grova sexbrott mot barn

På torsdagen omhäktades två män, i 40- och 65-årsåldern, som misstänks för grova sexbrott mot ett barn, rapporterar SVT Västernorrland.
En av männen jobbar som läkare i Sundsvall.

Under torsdagseftermiddagen rapporterade SVT Västernorrland att männen, som båda nekar till brott, ska sitta fortsatt häktade efter förhandlingar i Sundsvalls tingsrätt.

Det var för drygt två veckor sedan som de greps och sedan häktades misstänkta för grova sexualbrott mot barn, efter att tidigare ha varit anhållna i sin frånvaro.

Häktningen av läkaren väckte chock och bestörtning på arbetsplatsen där mannen är anställd. Verksamhetschefen vittnade om jobbiga dagar. På arbetsplatsen anordnades dessutom ett krismöte.

Enligt verksamhetschefen fanns inte heller några signaler om att det var någonting konstigt med läkaren.

– Jag har aldrig märkt någonting, sa chefen och konstaterade att läkaren inte kommer att få jobba kvar om han döms.

Enligt den första häktningsframställan begicks brotten, vid upprepade tillfällen, under sommaren 2016 i Sundsvalls kommun – men någon direkt koppling finns inte mellan männen.

– Det är två män som var och en för sig är misstänkta för att ha begått brott mot en målsägande, sa åklagare Karin Everitt till ST.

Enligt henne finns inte något samband mellan läkarens yrkesliv och den misstänkta brottsligheten.

Målsägande är ett barn under 15 år men åklagaren ville inte specificera exakt ålder på barnet, dess kön eller hur brottet uppdagades.

En av de misstänkta har tidigare dömts för sexuellt ofredande mot en funktionsnedsatt person.

Den yngre mannen är misstänkt för våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och grovt barnpornografibrott. Den andre är misstänkt för våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande.

Senast den 18 april måste åklagare väcka åtal alternativt begära ytterligare häktningstid.