Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkarna misstänker twar

Sjukdomsproblem tvingade Jesper Modin att ta timeout från skidåkningen.

Nu misstänker läkarna en twarinfektion – något som skulle innebära månaders frånvaro för sprintstjärnan.

– Det vore jäkligt tråkigt om det var så, säger Modin när ST-sport når honom.

Jesper Modin hade haft problem med sjukdomar i nästan två år, när han i slutet november 2012 tog beslutet att vila från skidåkningen tills vidare.

– De (läkarna) hittade inget fel men jag blev aldrig riktigt bra, så jag kände att jag var tvungen att göra något, berättar han.

Nu har det snart gått två månader av 2013, och Modin känner sig inte bättre. Istället misstänker läkarna nu en twarinfektion, något som skulle kunna innebära månaders frånvaro från skidspåren – och ännu fler behandlingar.

– Det vore jäkligt tråkigt om det var så. Jag vill ju inget annat än att komma tillbaka och åka skidor igen, säger Modin.

Men det är inte nattsvart för Sundsvallskillen. Än lever hoppet om en comeback redan den här säsongen.

– Så länge det finns hopp är man ju positiv. Det måste man vara. Jag hoppas att de här behandlingarna jag går på ska ge resultat, och att jag är tillbaka så fort som möjligt. Jag vet att jag kommer att ta mig tillbaka till slut.

Det är en nedstämd Modin som berättar om problemen. Att han missar VM, som drar igång i dag, står klart sedan tidigare. Ändå låter han exalterad när mästerskapet kommer på tal.

– Det är så klart tråkigt att inte kunna vara med, men det ska bli jäkligt spännande. Både "Teo" (Teodor Peterson) och Emil (Jönsson) har kapacitet att vinna sprinten. Ska jag vara helt ärlig så tror jag att Emil plockar hem det.

Jesper Modin har tidigare vunnit JVM-guld och SM-guld i sprint samt slutat trea i den totala sprintcupen.