Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnade GIF Sundsvall – nu har anfallaren klart med ny klubb

Leo Englund lämnade GIF Sundsvall – nu har han gått vidare.
Anfallaren är klar för spel med Umeå i division I den kommande säsongen.
– Jag hade två fina år i Sundsvall, det tar jag med dig, säger Englund.

Efter årets säsong meddelade anfallaren Leo Englund att han skulle lämna Sundsvall då hans kontrakt inte förlängdes.

Läs mer: Anfallaren lämnar GIF Sundsvall

– Det känns ändå ganska okej med mig. Jag har trivts bra och känner att jag utvecklats som spelare under de här två åren. Under fjolåret hade jag tyvärr mycket skador, i år har det gått framåt men jag tycker att jag borde fått spela mer, sa han då.

Nu har Englund gått vidare och skrivit på för en säsong med Umeå FC i division I.

– Det har dragit ut på tiden och det kändes som det var dags att ta ett beslut. Det känns spännande, säger Englund, vars ambition från början var att hitta något i en högre serie.

Läs mer: Klubben som vill ha GIF-forwarden

– Det är ett norrländskt lag och jag trivs här uppe. De föll på målsnöret förra året och har något spännande på gång, och de har visat från dag ett att de vill ha mig, säger han.

Vad är målsättningen?

– Självklart kommer jag hit för att hjälpa dem uppåt. Jag vet att jag har kapacitet att spela högre upp, jag vill visa det så att jag också kan ta nästa kliv.

Hur ser du på tiden i Sundsvall?

– Jag hade två fina år där och utvecklades otroligt mycket som spelare. Jag tittar tillbaka och tar med mig det.

■■ ■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.